ER ZIT MEER FILOSOFIE IN EEN FLES WIJN DAN IN ALLE BOEKEN
(Louis Pasteur)
Onze wijnkaart kenmerkt zich door diversiteit en vriendelijke prijzen.
U vindt bij ons niet de grote namen, wel een ruime keuze in wijnen van wat onbekendere wijnboeren die een prachtig product maken voor een redelijke prijs.
- Huiswijnen
- Wit
- Villa Fiore, Pinot Grigio€ 5,50/€ 25,00DOC Delle Venezie, Italië
Frisse pinot grigio met tonen van citrusfruit, meloen en gedroogde kruiden. Frisse smaak met tonen van grapefruit, meloen en perzik.
- Aresti Reserva€ 5,50/€ 25,00Chardonnay | Chili
Een fruitige chardonnay met aroma’s van groene appel, vanille en limoen. Een mooie balans tussen frisheid en romigheid
- Rood
- Schola Sarmenti€ 5,50/€ 25,00Negroamaro | Salento
Een zachte, zwoele wijn met veel zondoorstoofd zwart fruit en aroma’s van bloemen en geconfijtte pruimen. De wijn wordt op rvs-tanks gerijpt om het fruit volledig tot zijn recht te laten komen. Schola Sarmenti is een verzameling van kwaliteitsbewuste producenten die de druiven met de hand plukken en er later met de modernste technieken wijn van maken.
- Titos de Paraje, Garnacha€ 5,50/€ 25,00La Mancha, Spanje
Garnacha met 11 maanden houtopvoeding op Frans en Amerikaans eiken vaten. Een wijn met tonen van pruim en bosbes.
- Rosé
- Bacchus & Coutumes Rosé€ 5,50/€ 25,00Grenache, Merlot, Syrah | Corbières
Licht roze rosé gemaakt van syrah, grenache en merlot. Fris met tonen van aardbei en framboos.
- Mousserend
- Glas Bujonis, Cava Brut, Spanje€ 6,00Macabeo, parellada, xarel·lo
Frisse, mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’. De stokken zijn tussen de 23 en 36 jaar oud en de wijn rijpt 18 maanden op zijn lie. Een zachte en ronde wijn die heerlijk is als aperitief.
- Bujonis, Cava Brut, Spanje€ 32,50Macabeo, parellada, xarel·lo
Frisse, mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’. De stokken zijn tussen de 23 en 36 jaar oud en de wijn rijpt 18 maanden op zijn lie. Een zachte en ronde wijn die heerlijk is als aperitief.
- Autréau Extra-Brut Premier Cru€ 42,5040% Pinot Noir, 40% Meunier, 20% Chardonnay | Champagne
Doordat slechts de helft van de normale hoeveelheid suiker is toegevoegd, komt de mineraliteit omhoog. Dit creëert een mooie frisse, elegante Champagne met de fruitige toetsen van de pinot noir.
- Autréau Réserve Brut Grand Cru€ 55,0050% Pinot Noir, 50% Chardonnay | Champagne
De Grand Cru’s van Äy en Chouilly zijn geselecteerd voor deze blend uit 2016. Door de rijping heeft de Champagne een mooie vol gouden kleur gekregen, evenals tonen van karamel en rijp fruit.
- Witte wijnen
- Frankrijk
- Sancerre, Domaine du Carroir Perrin€ 43,50100% Sauvignon Blanc | Sancerre
Klassieke wijn die 6 maanden op z’n ‘lie’ wordt bewaard, waarbij de gistcellen door de wijn worden geroerd voor meer body. De wijnmaker gebruikt meerdere percelen op zijn 11 ha wijngaard om de smaken optimaal te combineren.
- Chablis, Domaine Prieuré Saint-Côme€ 49,00100% Chardonnay | Chablis
Beroemde Bourgogne wijn. Het domein is vernoemd naar het klooster van Saint-Côme, dat is opgericht in 1133 en waar al lange tijd door monniken wijn werd gemaakt. De bodem is een kalksteenbodem van prehistorische oesterschelpen, ook wel Kimmeridge genoemd.
- Picpoul de Pinet€ 30,00100% Picpoul | Domaine Reine Juliette
Pinet ligt aan de lagune Étang de Thau, waar veel mosselkwekerijen zijn. Geen wonder dus dat deze wijn ideaal combineert bij schaal- en schelpdieren. De ziltige tonen en frisheid door het nabijgelegen water worden prachtig gecombineerd door de rijpe tonen van perzik.
- Cheverny, Domaine Sauger€ 30,0080% sauvignon blanc, 20% chardonnay | Cheverny
De Loire is een Frans wijngebied dat bekend staat om zijn heerlijke sauvignon blancs als Sancerre en Pouilly Fumé. De frisse stijl combineert heerlijk bij schaal en schelpdieren. Cheverny is de enige Appelatie waarin chardonnay en sauvignon blanc gemengd mogen worden. De romige chardonnay geeft meer diepgang aan de wijn en maakt het een bijzondere combinatie. De bodem bestaat uit onder andere klei, zand en vuursteen, waardoor de verschillende druivenrassen een hoge kwaliteit bereiken.
- Lirac Blanc€ 36,50Grenache blanc, Rousanne en Viognier | Rhône
Appelatie Lirac ligt aan de rechteroever van de Rhône en zuidelijk van Châteauneufdu-Pape. De wijn is biologisch en heeft tonen van sappig wit en geel fruit. Een korte inweking van de schillen en vroege botteling zorgen voor behoud van het fuit en frisheid.
- Italië
- Lunaria Civitas Pecorino€ 30,0085% Pecorino, Malvasia an Trebbiano | Lunaria, Terre di Chieti
De pecorino druif geeft volle, rijke en heerlijk frisse wijnen. Het Demeter keurmerk laat zien dat de wijn biodynamisch is gemaakt. De wijngaarden liggen op 15 km van de Adriatische zee. Pecorino heeft tonen van geel fruit en een licht exotische ondertoon, terwijl het de frisheid wel bewoord.
- Villata Arneis, Vite Colte€ 34,50100% arneis | Piëmonte
Deze producent maakt enkel wijnen uit Piëmonte die voldoen aan de DOC of DOCG eisen. Het wijnhuis is gevestigd in Barolo, in het hart van het Langhe gebied. Het terroir van kalkachtige en kiezel bodems zorgen voor geparfumeerde, elegante wijnen. Na een voorzichtige persing ondergaat de most 10 dagen een gekweekte gistfermentatie. Daarna is er een korte rijping in de fles om de structuur en het bouquet te verbeteren. De wijn is intens, strogeel en heeft tonen van exotisch fruit, rijpe peer, appelbloesem en witte pruim met in de afdronk rijp geel fruit en amandel.
- Oostenrijk
- Grüner Veltliner, Weingut Prechtl€ 34,50100% Grüner Veltliner | Ried Längen
Biodynamische wijn die dankzij de löss-bodem en 25 jaar oude stokken een hoge kwaliteit heeft. Hij komt uit het noordoosten van Oostenrijk, bij een wijnmaker die nu 25 jaar wijn maakt en vele malen in de prijzen is gevallen. Kenmerkend aan de wijn zijn het witte pepertje, de mineraliteit en het subtiele witte fruit.
- Duitsland
- Karl Erbes Fass 17 Riesling€ 34,50100% Riesling | Ürziger Würzgarten, Mosel
Dit kleine wijnhuis met slechts 5 hectare heeft ranken op de tophellingen in de Mosel. De bodem staat bekend om zijn rode leisteen en zandsteen, die delicate wijnen van hoge kwaliteit voortbrengen. Tegenwoordig is de eigenaar Stefan Erbes, de zoon van Karl Erbes. Deze riesling heeft mooie zuren met daarnaast tonen van tropisch fruit. Een duidelijke riesling!
- Spanje
- Verdejo, Valdelagunde€ 29,0095% verdejo, 5% sauvignon blanc | Rueda
Deze verdejo komt uit het hart van de Rueda, het bekendste verdejo gebied ter wereld. Het huis is vernoemd naar oprichter Pedro Escudero en is uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf met wijngaarden met oude wijnstokken. De rijkere en intensere smaak komt door de langere inweking van de druiven op de schillen en de bâtonnage, het doorroeren van de most door de wijn. Een mooie volle en licht romige wijn met tinten van mango, passievrucht en banaan.
- Rioja blanco, Conde Valdemar€ 31,00100% tempranillo blanco | Rioja
De tempranillo blanco is in 1988 ontdekt in Rioja. Het Spaanse onderzoekscentrum heeft de druif 4 jaar bestudeerd waarna er 1 hectare is aangeplant als experiment. De eerste botteling vond pas in 2005 plaats. Het is een aromatische wijn met tonen van tropisch fruit als ananas en grapefruit, een licht florale afdronk en een vol en romig mondgevoel.
- Portugal
- Soleda Vinho Verde€ 30,00Arinto, Loureiro en Trajadura | Casa da Cerca
Vinho verde staat erom bekend een licht bubbeltje te hebben. De druiven worden jong geoogst en zijn de zomer erna klaar om de markt op te gaan. De wijn is fris en heeft tonen van citrus en wit fruit. Een heerlijke wijn om als aperitief te drinken
- Esporão Monte Velho€ 28,00Roupeiro, antão vaz, perrum | Alentejano
Deze wijn komt uit Alentejano, het grootste gebied van Portugal. Het ligt zuidelijk van de rivier de Taag en beslaat bijna het hele zuiden, behalve de Algarve. Deze wijn heeft geen houtrijping gehad en is heerlijk fris. Gelukkig heeft de wijn wel genoeg structuur, zodat hij heerlijk is bij vis.
- Nieuw Zeeland
- Misty Cove Sauvignon Blanc€ 28,50100% Sauvignon Blanc | Marlborough
Door de warme dagen en koude nachten, gecombineerd met de weinige regenval in de lente en herfst is Marlborough een ideale plek om sauvignon blanc te verbouwen. De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Marlborough. De geuren van de wijn stuiven uit het glas en in de smaak is de wijn sappig en proef je tonen van kruisbes, vers gras maar ook tropisch fruit zoals passievrucht.
- Verenigde Staten
- Morning Fog Chardonnay, Wente vinyards€ 37,50100% chardonnay | Californië
Wente Vineyards, gelegen net boven San Francisco, is het oudste, doorlopende familiebedrijf van het land. Ze staan erom bekend dat ze in 130 jaar de chardonnay de best verkochte druif van het land hebben gemaakt. De naam Morning Fog refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De wijn is goudgeel van kleur en heeft aroma’s van rode appel, vanille en houttonen. De smaak doet denken aan appel, getoast brood, boter en subtiel hout.
- Zuid Afrika
- Bergsig Barrel Fermented Chardonnay€ 30,00100% chardonnay | Breedekloof
Hoewel de wijngaard met 250ha een van de grootste is van deze appelatie, beheert de familie ook nog een gebied van 437ha dat zij als natuurgebied onderhouden. De wijn heeft frisse tonen van limoen en appel, maar door de houtlagering ook zachtere tonen van karamel en boter.
- Rode wijnen
- Frankrijk
- Fleurie Grand Pré, Domaine Montangeron€ 32,50100% Gamay | Beaujolais
Fleurie is een van de bekendste Cru’s van de Beaujolais en staat bekend om zijn zachte, fruitige wijnen. De bodem bestaat uit roze graniet, wat uniek is in dit gebied. Domaine Montangeron is sinds 1996 gevestigd in de stad Fleurie, in het hart van dit gebied. Deze wijn heeft aroma’s van bosbessen, cassis, kersen, rozen en gedroogde kruiden en heeft een heerlijke afdronk.
- Saint-Émilion Grand Cru, 2011€ 55,00Merlot, Cabernet Franc | Bordeaux | Château Trimoulet
Deze Bordeaux wijn uit Saint-Emilion is grotendeels gemaakt van merlot, een druif die het uitstekend doet op het terroir van dit gebied. De 17ha wijngaarden zijn aangeplant aan de noord-zijde van Saint-Emilion. De wijn heeft tonen van donker fruit als pruimen en bramen, evenals tonen van chocolade, laurier, eikenhout en specerijen.
- Domaine de l’Espigouette, Plan de dieu€ 29,50Grenache, Syrah, Mouvèdre | Côte du Rhône
Domaine de L’Espigouette is eigendom van Bernard Latour, die samen met zijn twee zoons echte Rhône wijnen maken. Kwaliteit staat hierbij voorop. Dit uit zich bijvoorbeeld in een veel lagere opbrengst per hectare dan wordt voorgeschreven door de wet. De mistralwind zorgt voor gezonde druivenstokken waar rotting weinig kans krijgt. Hierdoor hoeft er minder sulfiet te worden toegevoegd. Plan de Dieu is één van de 17 Cote du Rhône Villages die een eigen status hebben verworven. Deze wijn heeft iets aards, kruidigs en tonen van jammig fruit en is heerlijk te combineren bij romige gerechten met rood vlees.
- Bourgogne Pinot Noir€ 45,00100% Pinot Noir | Millebuis
Bourgogne pinot noir is een echte klassieker. De dunne schil en fruitigheid maakt deze druif tot een van de favorieten van de wereld. Wijnmaker Millebuis uit AOC Côte Chalonnaise heeft de wijn 12 maanden op nieuwe en 5 jaar oude vaten gerijpt. Hij is diep paars van kleur met tonen van kers en aalbes.
- Manseng Noir€ 33,50Plaimont | Côtes de Gascogne
Dit is een unieke druif die zo goed als uitgestorven was. Op zandgronden zijn een paar jaar geleden nog een paar druiven gevonden die de phylloxera epidemie van ruim 120 jaar geleden hebben overleefd en door een vermeerderingsprogramma kunnen we deze wijn gelukkig weer proeven. Een dieprode wijn met kruiden, vlierbloesem en mooie zuren en taninnes. Een heerlijke eetwijn!
- Spanje
- Rioja Crianza€ 31,00100% Tempranillo | Covila
Crianza is een aanduiding dat een wijn minimaal 2 jaar oud is en minstens 6 maanden op eikenhout is gerijpt. Deze Rioja is 12 maanden houtgerijpt op eiken. Intense rijpe fruitaroma’s met kruidige tonen en tonen van kokos, leer en tabak. Volle smaak die mooi bij de subtiele tannines aansluit.
- Telmo Rodriguez Gago G€ 45,00100% Tempranillo | Toro
Tempranillo is dé druif van Spanje en bekend van Rioja en Ribera del Duero. Het gebied Toro is minder bekend, maar de wijnen doen zeker niet onder voor de bekende tegenhangers in andere gebieden! De Gago G is gemaakt van 100% tinta de toro; een variant van de tempranillo-druif met meer kruidigheid. Hij heeft tonen van rijpe kersen, aarde, leer en iets rokerigs met een lange zachte afdronk van kersen en vanille.
- Monteabellón€ 29,50100% Tempranillo | Ribera del Duero
Deze wijn komt uit het gebied waar Monteabellón begonnen is met wijn maken. De Ribera del Duero kent erg hete zomers met koele nachten en een gematigder klimaat. De temperanillo die hier vandaan komt is tegenwoordig wereld beroemd. De zanderige leem bodem geeft een licht zuurtje, wat deze volle wijn nog meer omhoog haalt. Daarnaast heeft hij ook 5 maanden hout gehad.
- Portugal
- Plateia, Monte do Alamo€ 27,50Aragonez en Tinta Caiada | Alentejo
Een zachte rode wijn met tonen van pruimen en specerijen. Heeft een goed uitgebalanceerde zuurgraad en zijdeachtige tannines. De wijnmaker kiest ervoor enkel inheemse druiven te gebruiken en lopen voorop in nieuwe ontwikkelingen.
- Rocim 2020€ 40,00Alicante bouschet | Alentejo
De druiven worden handmatig geoogst, waarna ze een vergisting ondergaan in betonnen vaten. Ze rijpen 12 maanden in Frans eikenhouten vaten om vervolgens nog 6 maanden op fles te rijpen. Het resultaat is een geconcentreerde robijnrode wijn met aroma van zwart fruit en specerijen. Een mooie, zware, complexe wijn!
- Italië
- Chianti Classico, Dievole€ 36,50Sangiovese, malvasia nera, Canaiolo | Toscane
Een klassieke Chianti met tonen van zacht fruit, milde tannines, een lichte kruidigheid en een mooie vanilletoets. Deze Chianti Classico ligt voor 80% voor 12 maanden op grote houten vaten. 20% krijgt eerste-, tweede- en derdejaars Franse en Amerikaanse barriques. Dievole komt uit het hart van het Chianti gebied en maakt al sinds 1090 wijn!
- Cielo e Terra 3Passo€ 28,50Primitivo, Negroamaro, Sangiovese | Puglia
3passo verwijst naar de drie verschillende stappen in de vinificatie. Eerst worden overrijpe druiven gebruikt. Hierna worden de druiven meermaals overgepompt in koude tanks waardoor meer smaak en aroma achterblijft. Vervolgens krijgt een deel houtopvoeding. Een wijn met smaken van mokka, vanille en rijp, zwoel fruit.
- Barbera Appassimento, Serre dei Roveri€ 32,50100% Barbera | Piëmonte
Piëmonte staat bekend om zijn rode wijnen als Barolo en Barbera. Barbera is een fruitige, volle wijn met diepe kleur en gematigde tanines. Hoewel veel wijnmakers in dit gebied klassiek zijn ingesteld, heeft deze wijnmaker een barbera gemaakt met de appassimento methode. Dit betekent dat de druiven eerst worden gedroogd, waardoor het vocht verdampt en er relatief meer suikers achter blijven. Deze wijn heeft geuren van kersen, leer, tabak, eikenhout en specerijen. Door het drogen van de druiven is deze wijn iets zoeter en fruitiger dan andere barbera’s. Een heerlijke wijn bij gegrild vlees, lam of kazen!
- Amarone della Valpolicella, Bolla€ 67,50Corvina veronese, Corvinone | Valpolicella
De appassimento methode schrijft voor dat de druiven eerst gedroogd worden op stromatten, waarna deze wijn twee jaar in kleine eikenhouten vaten wordt gerijpt. Hierna blijft de wijn nog een half jaar in de kelder op fles. Dit zorgt voor een krachtige, wijn met smaken van pruimen, rozijnen, specerijen en toast.
- Cantine Buglioni l’imperfetto€ 37,50Corvina veronese, Rondinella, Croatina | Valpolicella
Deze blend van de frisse Valpolicella druiven waaraan deels ingedroogde druiven zijn toegevoegd, zorgt voor een wijn met veel rijp, rood fruit en een vleugje vanille. Hoewel de wijn mooie tannines heeft en vol is van smaak, heeft deze ook een mooie zuurgraad.
- Duitsland
- Haltinger Winzer Spätburgunder€ 28,50100% Spätburgunder | Baden
Spätburgunder is de Duitse benaming voor de pinot noir-druif, een druif die in wat koelere gebieden goed kan groeien. De druif staat bekend om zijn fruitige en soepele smaak. Baden is het op twee na grootste wijngebied van Duitsland en loopt door naar het zuiden van het land. Deze spätburgunder heeft tonen van drop, bramen en kersen met een lichte kruidigheid.
- Argentinië
- Cordero Con Piel de Lobo Malbec€ 29,50100% Malbec | Mendoza
Hoewel de malbec-druif oorspronkelijk uit Cohors, Frankrijk komt, zijn de Argentijnse wereldberoemd. Deze malbec is gefermenteerd in betonnen tanks, voorat hij kort hout opvoeding heeft gehad. Mosquita Muerta is een Spaanse uitdrukking voor iemand waar je in beginsel weinig van verwacht, maar uiteindelijk opmerkelijke prestaties levert. In de neus vindt u wat kruidigheid en viooltjes, terwijl de wijn zelf mooi fruitig is met tonen van cassis.
- Mosquita Muerta | Perro Callejero€ 37,50100% Malbec | Mendoza
Deze malbec is gemaakt met handgeplukte druiven uit 2 verschillende gebieden: El Manzano en Los Chacayes. De wijn wordt gemaakt met natuurlijke gisten die te vinden zijn op de druiven in de wijngaard. De fermentatie vindt plaats onder relatief lage temperaturen om deze langzaam en gecontroleerd te houden. Het heeft aroma’s van vers rood fruit en gekonfijte kersen. Op de achtergrond vindt je ook tonen van koffie en cacao. De wijn heeft een stuk meer diepgang dan de eerste trap op onze malbec ladder en levert een ontzettend goede prijs- kwaliteitverhouding
- Mosquita Muerta Malbec€57,50100% Malbec | Mendoza
Het hoogste stapje op deze Malbec ladder. De druiven worden met de hand geplukt en enkel uit de beste wijngaarden in Valle de Uco in Mendoza. De helft van de wijn wordt gerijpt in betonnen tanks, terwijl de andere helft 18 maanden houtopvoeding krijgt in nieuw Frans eikenhouten vaten. Er worden slechts 20.500 flessen per jaar van gemaakt. De wijn heeft tonen van viooltjes, wilde bessen en kruiden, gecombineerd met tonen van eikenhout en een lange afdronk.
- Marokko
- Ouleb Thaleb Imperiale€ 37,50Cabernet sauvignon, Grenache | Zenata
Sinds 1923 verbouwt dit huis al druiven en in 1927 verscheen de eerste vintage.
Inmiddels is het het oudste wijnhuis van Marokko. De wijn heeft tonen van zwarte
bessen, bramen, mokka en koffie.
- Verenigde Staten
- Boneshaker€ 45,00100% Zinfandel | Lodi
Deze zinfandel komt uit een van de beste subgebieden om de druif te verbouwen. Ze behoren tot de oudste wijngaarden van Amerika met een leeftijd van 60 tot 100 jaar oud. De Sacramento River zorgt s’ avonds voor een koele wind die in contrast met de hete dagen zorgen voor een meer gelijkmatige rijping van de druiven. In Lodi is veel oog voor biodiversiteit en er wordt gecertificeerd duurzaam gewerkt. De wijn krijgt een rijping van 16 maanden, waarvan 60% op nieuw Frans eiken. Het resultaat is een diep donkere wijn met smaken van kersen, rokerig eiken, leer en specerijen. Hoewel de wijn heerlijk is bij rood vlees, is hij ook aan te raden bij kaas!
- Chili
- Aresti Carménère Gran Reserva€ 30,00100% Carménère | Central Valley
Dit huis, geleid door Begoña en Ana Maria, is in 1951 opgericht en is in 2018 gerenoveerd. Hierdoor staan er oude wijnstokken die de modernste vinificatie ondergaan. De Chileense carménère is misschien wel de bekendste van de wereld en heeft rijpe geuren van rijp fruit, pruimen en paprika. Je proeft naast het rode fruit ook tabak en leer door de houtrijping op Franse en Amerikaanse vaten.